Tineri din București prinși de polițiști în timp ce furau haine

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 3 efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt calificat” și “tentativă la furt calificat”.

Cu ocazia activităților procedurale desfășurate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 19 ianuarie 2021, două persoane de sex masculin și o persoană de sex feminin ar fi sustras din interiorul unei societăți comerciale, situată pe raza municipiului Brașov, mai multe articole vestimentare, ulterior, la data de 25 ianuarie 2021, cele trei persoane ar fi încercat să sustragă din cadrul altei societăți comerciale, situată în același complex din municipiul Brașov, mai multe articole vestimentare, una dintre cele trei persoane fiind depistată de către agenții de securitate.

Astfel, la data de 25 ianuarie 2021 a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt calificat” și “tentativă la furt calificat”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

La data de 29 ianuarie 2021, cele trei persoane ar fi încercat să sustragă articole vestimentare din interiorul unei societăți comerciale situată pe raza municipiului Ploiești din județul Prahova, aceștia fiind depistați, în flagrant, în proximitatea societății de către polițiștii brașoveni.

Polițiștii au identificat persoanele în cauză ca fiind 2 tineri, în vârstă de 16 ani și 21 ani și o tânără, în vârstă de 22 ani, toți din municipiul București.

Astfel, în sarcina celor trei persoane s-au reținut următoarele:

-tânărul, în vârstă de 16 ani : două fapte de “furt calificat” și trei de “tentativă la furt calificat”;

-tânărul, în vârstă de 21 ani: două fapte de “furt calificat” și trei fapte de “tentativă la furt calificat”;

-tânăra, în vârstă de 22 ani: două fapte de “furt calificat” și trei fapte de “tentativă la furt calificat”;

În baza probatoriului administrat în cauză, cele trei persoane au  fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Activitățile de prindere în flagrant s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: