Acasă Turism Timka și Alisa trăiesc fericiți în Sanctuarul Urșilor, după 19 ani de...

Timka și Alisa trăiesc fericiți în Sanctuarul Urșilor, după 19 ani de captivitate într-o grădină zoologică din Ucraina

0
Poveste cu final fericit! Doi urși, un mascul și o femelă, Timka și Alisa au fost ținuți captivi timp de 19 ani într-o grădină zoologică din Ucraina. Din noiembrie 2020 aceștia locuiesc în Sanctuarul de urși de la Zărnești.
19 ani! Atât a fost închis Timka pentru o vină care nu era a lui: aceea de a se fi născut. 19 ani de captivitate într-o grădină zoologică din Ucraina, într-un spațiu mic, betonat, în care nu putea să alerge, să miroasă un copac, să se bucure de sunetul naturii.
A fost folosit pentru a face pui împreună cu partenera lui de chin, Alisa. A crescut surprinzător de mare, având în vedere condițiile de trai (aproximativ 350 de kg).
Este unul dintre puținii urși care te privesc direct în ochi, cu demnitate, dar și o umbră de tristețe care, poate, nu se va șterge niciodată.
12 noiembrie 2020 este ziua în care Timka și Alisa au lăsat în urmă cușca și s-au bucurat pentru prima dată de natura oferită de sanctuarul AMP Libearty.” au transmis reprezentanții AMP Libearty – Bear Sanctuary.