Testele pentru glicemie și vaccinurile antigripale se vor putea face și în farmacii

Vaccinul antigripal și testele pentru glicemie vor putea fi făcute în farmacii. Un ordin de ministru reglementează aceste servicii, care vor fi efectuate contra-cost, potrivit Digi24

Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Farmaciştilor din România, a declarat la Digi24 că pentru fiecare din serviciile din farmacie se vor elibera ghiduri de practică farmaceutică.

Este necesar ca fiecare farmacie care va presta aceste servicii să o facă într-un spațiu special amenajat şi dezinfectat. De asemenea, farmaciştii vor urma cursuri de instruire în cadrul UMF.

Anca Crupariu: „Poate că unele servicii se prestau deja în farmacie, dar nu exista cadrul legal. Vor fi cursuri de instruire, care vor dura de la câteva zile, la câteva săptămâni”.

În primă etapă ar urma să fie aprobate ghiduri pentru trei servicii farmaceutice, a spus Crupariu, potrivit Digi24

„Sperăm ca cele legate de monitorizarea pacienților cu poli-medicație, care presupun și o legătură cu medicul specialist sau de familie. Dorim foarte mult gestionarea pacientului cronic, hipertensiv, diabetic, cu afecțiuni pulmonare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Colegiului Farmaciştilor.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: