Teodora Tompea va modera dezbaterile Conferinței internaționale de politici publice din cadrul FOV

Teodora Tompea, vedeta Digi24, a acceptat invitația de a modera dezbaterile Conferinței internaționale de politici publice din cadrul Forumului Orașelor Verzi și va fi prezentă la evenimentul ce se desfășoară între 9 și 11 septembrie.

„Sunt onorată și bucuroasă de invitația de a modera conferința din «Forumul Orașelor Verzi». Am acceptat cu plăcere, mai ales că una dintre preocupările mele principale ca jurnalist și om de televiziune, de mai bine de un an și jumătate, a vizat tocmai schimbările climatice, lucrurile care se întâmplă și faptele pe care fiecare dintre noi le putem face pentru un mediu mai curat. Evenimentul de la Brașov vine cu propuneri și soluții de politici publice care să transforme orașele în locuri cât mai verzi și cât mai ecologice. Este important ca aceste soluții să vină și de la cetățeni, și de la autorități, să se întâlnească undeva la mijloc, și împreună să le punem în aplicare“, a declarat vedeta.

Teodora Tompea este una dintre cele mai cunoscute figuri de la postul de televiziune Digi24, unde prezintă știrile, dar și este realizatoarea și moderatorul emisiunii „Planeta eşti tu!”, care aduce în atenție provocările schimbărilor climatice, într-un proiect unic pe piața media din România. Emisiunea pune accentul pe faptul că orice om simte direct efectul schimbărilor climatice, ale poluării din marile oraşe sau ale fenomenelor meteorologice extreme și încearcă să îi ajute pe telespectatori să conştientizeze pericolele, dar și să contribuie la micile schimbări de comportament care fac diferența.

Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să contribuie la obiectivul “Brașov – capitala verde a României” și să transforme municipiul în centrul european al dezbaterilor de mediu.

Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice de mediu (9-11 septembrie 2021) adresată autorităților locale din toată țara, activități de informare, conștientizare și divertisment pentru publicul brașovean, derulate de ONG-uri în mai multe locuri din oraș, precum și demararea unor măsuri pe termen lung ale municipalității de tranziție spre verde, precum colectarea selectivă a deșeurilor, încurajarea mobilității alternative și îmbunătățirea calității aerului.

Teme principale ale conferinței internaționale vor fi: Mobilitate și transport alternativ, Managementul deșeurilor, Gestionarea spațiilor verzi și reconversia urbană, Calitatea aerului, Oportunități de finanțare nerambursabilă prin Green Deal și alte mecanisme.

Publicul țintă principal al conferinței este format din 200 de reprezentanți ai autorităților locale și naționale din România (primari, președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni, funcționari publici din compartimente de mediu și fonduri europene), care doresc să învețe cum să abordeze tema sustenabilității în comunitățile lor, de la specialiști români și străini care le vor oferi exemple de bune practici testate deja în alte orașe din România sau din alte țări ale Europei.

Partenerii instituționali ai municipalității în organizarea Conferinței Internaționale de Politici Publice sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România și Consiliul Județean Brașov. Conferința beneficiază de Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Detalii despre programul Forumului Orașelor Verzi găsiți pe www.fovbv.ro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: