Țeapă pe fonduri europene

 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpați pentru săvârşirea  a câte unei infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, una săvârșită în formă continuată și cealaltă în formă simplă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2012-2014, inculpații ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente și declarații inexacte în scopul de a obține în mod injust, în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, sume de bani din bugetul Uniunii Europene.

În documentele respective ar fi fost precizate date eronate cu privire la numărul de animalele care pășunează pe suprafețele de teren pentru care se ceruseră fonduri și la proprietarii/deținătorii acestora.

În același context, un număr de trei cereri au fi fost excluse de la plată în urma verificărilor efectuate de funcționarii A.P.I.A.

Prin aceste demersuri, inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 390.359 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză.

 

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ce aparțin celor doi inculpați.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

 

CIOBOTĂ MARCEL, având calitatea de funcționar public (consilier cu atribuții în compartimentul agricol) în cadrul Primăriei Copșa Mică – județul Sibiu, pentru săvârşirea  infracțiunilor de:

folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

– fals intelectual, în formă continuată.

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2014-2019, inculpatul Ciobotă Marcel, având calitatea menționată mai sus, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (adeverințe, contract de comodat) în scopul de a obține în mod injust, în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, sume de bani din bugetul Uniunii Europene.

De menționat este faptul că, adeverințele respective au fost falsificate chiar de inculpat, dată fiind calitatea sa de funcționar public în cadrul Primăriei Copșa Mică – județul Sibiu.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 43.071 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză.

În cauză, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: