Țeapa guvernului PNL cu măștile pentru familiile defavorizate

Pentru presă au găsit bani, pentru măști care să ajungă la persoane defavorizate sau pentru spitale, nu!
Guvernul PNL i-a mințit pe români. Dacă în urmă cu câteva luni, premierul Ludovic Orban se lăuda pe la toate televiziunile că familiile defavorizate vor primi măști pentru a se proteja împotriva virusului COVID-19, toate declarațiile s-au dovedit a fi doar minciuni pentru că la români nu au ajuns aceste măști. De asemenea, pe zi ce trece numărul cazurilor de COVID-19 crește, ceea ce demonstrează că lucrurile nu sunt deloc roz în România, iar guvernul nu a gestionat bine pandemia și măsurile luate nu au avut efect.
Este și cazul milioanelor de euro aruncate la presă pentru a se promova purtarea măștii, decizie care putea fi aplicată și fără a se arunca cu bani firmelor din media, mai ales ca sumele alocate sunt uriașe. Cu banii cheltuiți iresponsabil se puteau face achiziții în spitalele din țară, dar și multe alte lucruri.

Pe 21 mai, guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită de măști de protecție unor categorii de persoane defavorizate (pensionari cu pensia până la 704 lei inclusiv, beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei, persoanele încadrate în grad de handicap). Conform actului normativ, achiziția măștilor de protecție se face de către Ministerul Sănătății prin procedura de negociere, fără publicare prealabilă, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare și în baza necesarului realizat de către autoritățile publice locale, iar măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale, cu ajutorul asistenților medicali comunitari și al mediatorilor sanitari. De această prevedere urmează să beneficieze 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate, potrivit declarațiilor ministrului Sănătății. Din păcate, licitația organizată de minister a fost contestată și deocamdată nu s-a realizat achiziția măștilor.

Ciudat este faptul ca alte achiziții s-au putut realiza simplu, dar în ce privește măștile…nu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: