Taximetrist din Brașov: ”Iți trebuie bon fiscal? 7-8 lei costă până acolo”

Evaziune la ordinea zilei la firmele de taxi din Brasov. Desi au marit preturile pentru curse, taximetristii brasoveni nu si-au iesit din mana si nu si-au schimbat comportamentul, ce-i drept, la presiunea administratorilor acestor firme. Astfel, cei mai multi dintre acestia refuza curse, uita sa iti ofere bonuri fiscale aruncand imediat scuza ca s-a stricat aparatul de taxat, fumeaza in masina si vorbesc urat. Cine ii controleaza, unde sunt autoritatile locale?
La fel a patit un brasovean zilele trecute cand a calatorit cu 2 firme diferite.
Cum a intrat in primul taxi si a spus detinatia, soferul i-a spus sec: ”7-8 lei face pana acolo. Mai punem aparatul?”
Bineinteles, la capat de cursa, dupa ce clientul a solicitat bonul fiscal, pretul a fost de 6 lei. Cu alte cuvinte, desi nu iti oferea bon fiscal, soferul iti solicita mai multi bani decat facea cursa in mod obisnuit.
O alta cursa, un alt sofer. La destinatie, cand s-a solicitat bonul fiscal, soferul a „innebunit”. Mai sa spuna ca e vina clientului ca nu a precizat ca doreste bon. ” Pai de ce nu ati spus domnule ca doriti bon fiscal? S-a stricat aparatul. Daca patronul nu imi repara aparatul, ce sa fac? ” , a spus taximetristul.
Culmea este ca Primaria Brasov are puterea sa retraga autorizatiile, mai ales daca ar exista si o hotarare de Consiliu Local ca cei prinsi cu nereguli sa ramana fara licenta. Din pacate, ”combinatiile” financiare, ”prieteniile” intervin de fiecare data, astfel ca oamenii corecti muncesc si platesc taxe si impozite la stat, iar ”smecherii” trag tepe dupa tepe pentru ca institutiile abilitate dorm in papuci sau efectueaza controale doar de ochii lumii. Acesta este si unul dintre motivele pentru care tara a pierdut milioane de locuitori, pentru ca este o fratie a intereselor in Romania.
Revenind la taximstristii brasoveni, inclusiv acestia sunt nemultumiti pentru ca sunt trecuti cu 2 ore pe cartea de munca, dar de fapt ei lucreaza si 10 ore. La fel, cine ii verifica ? Nimeni!
 ”Incepand cu 1 iunie va fi demarata procedura de depunere a documentatiilor necesare in vederea prelungirii autorizatiilor taxi pentru o perioada de inca 5 ani.
Intre 1 iunie si 31 august 2018 vor depune actele cele 323 de societati comerciale care detin, in total, 1082 de autorizatii taxi, conform graficului atasat (in documentul Anunt), iar in perioada septembrie-noiembrie vor depune documentele cele 343 de persoane fizice autorizate si cele 6 intreprinderi familiale, conform aceluiasi grafic.
Conditiile de prelungire sunt cele prevazute in documentul atasat:
Precizari:
Vor fi prelungite autorizatiile taxi doar pentru masinile mai noi de 10 ani. In acest moment sunt aproximativ 200 de masini care au o vechime mai mare de 10 ani.
In cazul societatilor comerciale, acestea trebuie sa faca dovada ca au contracte de munca pentru soferi care sa acopere minim 8 ore/zi, pentru fiecare autoturism in parte pe care il detin (fie pentru o masina au contract cu un sofer pentru 8 ore, fie au contracte partiale cu doi sau mai multi soferi, pentru fiecare masina, care sa acopere cele 8 ore). Bazele de date ale societatilor comerciale vor fi verificate pentru a ne asigura ca nu exista situatii in care un sofer sa aiba contract  la mai multe societati. Fiecare autorizatie taxi pentru care nu poate fi facuta dovada existentei unui sofer timp de 8 ore zilnic, va fi retrasa”, a spus Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: