Târgului Creatorilor Populari din România la Muzeul ASTRA din Sibiu

Muzeul ASTRA organizează în perioada 13 – 15 august 2021 cea de-a XXXVIII-a ediție a Târgului Creatorilor Populari din România.
Evenimentul reunește la Sibiu peste 200 de creatori populari din toate zonele istorice ale țării noastre.
„Deoarece  „Olimpiada meșteșuguri artistice tradiționale” nu a putut fi organizată din cauza pandemiei, creatorilor populari li se vor alătura și 70 de meșteri (elevi, studenți și profesori) din Bacău, Bihor, Buzău, Călărași, Constanța, Cluj, Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Suceava, Vrancea și Sibiu.
Vizitatorii vor putea admira diferite creații din domeniul țesutului, olăritului, dogăritului, picturii pe lemn sau pe sticlă și multe altele, dar vor avea parte și de un program artistic, cu recitaluri susținute de Ansamblul folcloric „Datina”, interpreții Oana Tomoiagă, Codruța Rodean, Daniela Carmen Popa, Ovidiu Homorodean, Ansamblul Gura Izvorului, Vatra Moldoviței, Asociația culturală Doruri Sibiene și interpreții Geanina Gavrilă și Daria Gâdea.
Sâmbătă, 14 august, începând cu ora 13, la Târgul de țară, artiștii ansamblului Gura Izvorului din Vatra Moldoviței vor susține un atelier gastronomic în care vor pregăti bucate tradiționale precum: sarmale, tochitură, balmoș, mămăligă, plăcinte cu brânză (poale-n brâu), gogoși, cozonac și colaci cu varză.
Accesul la evenimentele din cadrul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiu se realizează baza biletului de intrare sau abonamentului.”, se menționează pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Sibiu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: