Târgul „Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Zalău” din Sibiu va avea loc în perioada 21-25 iulie

Muzeul ASTRA organizează în perioada 21-25 iulie 2021, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cea de-a IX-a ediţie a Târgului Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Zalău.

„Evenimentul se desfășoară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiu și reunește 26 de olari din România, Ungaria și Republica Moldova. Participanții vor părăsi zona de confort a standului de vânzare și vor lua parte activ la programul festivalului.

Timp de patru zile aceștia vor lucra la roata olarului și vor reproduce în fața juriului un vas din colecția Muzeului ASTRA care se încadrează în tema stabilită la ediția anterioară (ceramica de Zalău), apoi vor decora vasul cu motive și ornamente specifice.

De asemenea, olarii trebuie să prezinte juriului două piese (farfurie, cană, oală sau cănceu, decorative sau utilitare) realizate în atelierul propriu și să gătească în vasele proprii pe vatră deschisă sau în cuptor rețete tradiționale din zona din care provin.
Programul variat al evenimentului include și o conferință de presă, ateliere interactive de olărit pentru copii și adulți și ateliere experimentale de modelare, presare a lutului și de decorare a ceramicii, demonstrații culinare, degustări și un recital muzical pe ritmuri de ethno și blues asigurat de Nightlosers Band.
Mai multe detalii cu privire la program puteți găsi pe: https://muzeulastra.ro/…/frumos-ceramic-folositor…/.
Accesul la evenimentele din cadrul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiu se realizează baza biletului de intrare sau abonamentului.” , pagina de Facebook: Primăria Municipiului Sibiu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: