Tanara sechestrata si violata de iubitul pe care l-a “cunoscut” online

Aflată în misiune de menținere a ordinii și liniștii publice în zona cartierului Astra, patrula auto de la Poliția Locală a observat în stradă o femeie desculță, care făcea semene disperate spre mașină. Tânăra de 24 de ani le-a cerut ajutorul oamenilor legii, cărora le-a povestit, ușor incoerentă fiind, că a reușit să fugă dintr-o locuință unde a fost sechestrată de mai multe persoane. Acolo, ea susține că a fost bătută, agresată și obligată să întrețină relații sexuale, însă nu știa să îi îndrume pe polițiștii locali spre locuința de unde reușise să fugă doar cu 50 de lei și cu actul de identitate. E.P., cu domiciliul în Dâmbovița, locuia cu un minor într-o comună din Buzău. Ea a cunoscut prin intermediul rețelelor de socializare un bărbat din Brașov, care i-a și promis ca o ia de nevastă. Respectivul bărbat, însoțit de o altă femeie a ajuns la E.P. acasă, unde a reușit să o convingă să vină la Brașov. Aici a început calvarul pentru tânără.

La auzul mărturisirii femeii, polițiștii locali au condus-o la Sectia 5 de Poliție pentru a fi continuate cercetările și pentru a se stabili cu exactitate ceea ce s-a întâmplat. Din declarațiile și descrierile tinerei, polițiștii locali s-au gândit la un suspect, care ulterior a fost recunoscut de E.P. ca fiind cel în cauză. Lucrătorii de la Poliția Naționala au luat legătura cu polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale, care au preluat dosarul spre cercetare amănunțită.

“La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Brașov au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, de 30 ani, cu antecedente penale și a două femei de 29, respectiv 40 ani, primii doi din municipiul Brașov, iar cea de a treia din Pitești.

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii locali aflați în serviciu au depistat în zona podului de pe str. Zizin, o femeie de 24 ani, din comuna Butimanu, județul Dâmbovița. Aceasta era îmbrăcată sumar și a relatat că a fost sechestrată de către un bărbat pe care l-a cunoscut prin intermediul unei rețele de socializare.

Verificările privind aspectele relatate de femeie au fost preluate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale. Aceștia, la data de  20 septembrie a.c., cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale  Brașov, au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul de pe raza municipiului Brașov unde bărbatul indicat de victimă locuiește, aici fiind depistat bărbatul și cele două femei.

Polițiștii  au documentat activitatea infracțională a acestora iar din verificări a rezultat că bărbatul, la începutul lunii septembrie, după ce a purtat mai multe conversații cu victima pe o rețea de socializare, s-ar fi prezentat la reședința acesteia din județul Buzău și ar fi convenit să se deplaseze împreună în Brașov, pentru a începe o relație. Ajunși la domiciliul acestuia, bărbatul ar fi agresat-o fizic, ar fi obligat-o pe aceasta să întrețină relații sexuale cu el și ar fi lipsit-o e libertate, în perioada 09 – 18 septembrie a.c..

La săvârșirea faptelor bărbatul ar fi beneficiat de complicitatea celor două femei.” se arata in comunicatul IPJ Brasov.

 

Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost introduși în arestul I.P.J. Brașov, la data de 20 septembrie a.c.. Ulterior, instanța a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 zile.

 

Ei sunt cercetați în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, viol, respectiv complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal și complicitate la viol, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: