Tânăr reținut pentru conducerea unui autoturism fără permis

La data de 03 februarie  a.c., în jurul orelor 18,30  polițiști din cadrul Biroului Rutier  Brașov au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 24 ani, din mun. Săcele, jud. Brașov, care a condus un autoturism pe VO1K,  având direcția de deplasare dinspre DN 1 spre localitatea Sânpetru.

În urma controlui efectuat, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, autoturismul pe care-l conduce nu este înmatriculat, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare, montate pe autoturism, figurează ca fiind atribuite altui vehicul.

De asemenea, au fost întreprinse verificări în baza de date electronică a Poliției Române, în urma cărora a rezultat faptul că șoferul a fost condamnat printr-o sentință penală rămasă definitivă la data de 18.10.2018, la 1 an și 4 luni închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cu suspendarea executării pedepsei  sub supraveghere, cu termen de încercare de 3 ani și 2 luni.

În cauză, s-a dispus reținerea conducătorului auto pentru 24 de ore și introducerea lui în Centrul de Arest și Reținere Preventivă al  I.P.J. Brașov, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal  instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: