Tânăr reținut după ce a condus băut și fără permis un autoturism neînmatriculat

 La data de 06 octombrie 2021, în jurul orei 07.15, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 19 ani, care conducea un autovehicul pe bulevardul Unirii din municipiul Făgăraș, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,75 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehicului, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe autovehicul figurează ca fiind atribuite unui alt vehicul.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor persoane” și “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” – faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. (1) și alin. (2), dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: