Tânăr reținut 24 de ore, după ce a fost prins drogat la volan de două ori în aceeași zi

Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Predeal efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 12 septembrie 2021, în jurul orei 17,10, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 23 ani, din județul Prahova, care conducea un autoturism pe raza stațiunii Predeal, județul Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanței psihoactive în organism.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că șoferul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, întrucât,  în aceeași zi, respectiv 12 septembrie a.c., a fost depistat conducând un autovehicul pe raza Stațiunii Râșnov, județul Brașov, iar la testarea cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv.

În baza probatoriului administrat în cauză, conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: