Tânăr depistat drogat la volan. Conducea cu viteză și a rămas pieton

La data de 21 octombrie 2021, în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 22 ani, care conducea un autovehicul pe strada Șoseaua Cristianului din municipiul Brașov, fără a respecta regimul legal de viteză prevăzut pentru acel sector de drum.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: