Tânăr de 34 de ani salvat din ghearele morții

Salvatorii din Dispeceratul ISU Brasov

Totul a început cu un apel la 112. La capătul firului o femeie cu vocea tremurândă anunța că barbatul de lângă ea nu mai respiră și se învinețește.

Apelul a fost preluat de colegul nostru, plt.adj. Dunăre Gabriel (ISU Brașov), care i-a dat indicatii prin telefon și i-a spus pas cu pas ce trebuie să facă în această situație.

În același timp, un alt dispecer, plt.adj Negruț Silvian (ISU Brașov), a anticipat că echipajul SMURD trimis către alt caz, un transfer de la Spitalul Făgăraș, ar trebui să se afle la câtiva kilometri distanță și a luat decizia să redirecționeze echipajul SMURD către cazul din Ghimbav, unde viața persoanei depindea de ajutorul lor.

Plt.adj. Dunăre Gabriel a stat în telefon cu femeia care a sunat si a îndrumat-o, aproximativ 5 minute, până în momentul când echipajul SMURD a ajuns la victimă.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani nu respira și nu avea puls. S-au aplicat manevre de resuscitare, iar inima bărbatului a început să bată, iar respirația i-a revenit. Victima a fost scoasă din stop cardio respirator, a fost intubată și transportată la UPU Brașov.

Deși nu intervin direct, de multe ori deciziile lor si modul în care gestionează apelurile de urgență primite pot face diferența dintre viată și moarte.

Intervenția a avut loc ieri, 21.04.2020, în jurul orei 17.00, în localitatea Ghimbav, județul Brașov.

Modul de gestionare al apelului a fost exemplar. Faptul ca echipajul a fost redirecționat si a ajuns într-un timp mult mai scurt, cât si asistența telefonică și indicațiile primite de la dispecerul ISU au fost salvatoare.

Felicitări atât pompierilor din dispecerat, cât și celor de pe echipajul SMURD!

Aceasta este mulțumirea acestor oameni, încă o viață salvată, încă un suflet renăscut. Este doar un exemplu, ca ei sunt mulți. Respect acestor pompieri care duc o luptă continuă pentru ca cei aflați la necaz sa trăiască!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: