Tânăr de 22 de ani reținut pentru conducerea unui autoturism fără permis

  • La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 22 ani din municipiul Codlea, jud. Brașov, care a condus un autovehicul pe str. Horia din mun. Codlea, jud. Brașov.

          Cu ocazia verificărilor efectuate, cadrele de poliție au stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

Anterior, la data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 00.45, tânărul a cauză a fost oprit în trafic, pentru control, pe str. Lungă din mun. Codlea, în timp ce conducea același autoturism. Acesta a fost testat din punct de vedere al prezenței alcoolui în aerul expirat, rezultatul fiind 0.34 mg/l alcool pur și i s-au solicitat, pentru control, documentele personale și ale autoturismului. Cu această ocazie conducătorul auto a prezentat  un permis de conducere emis de autoritățile din Grecia, iar în urma examinării acestuia, polițiștii au constatat faptul că elementele de siguranță nu corespund cu cele ale permiselor emise de către autoritățile din statul  respectiv, existând  suspiciunea că ar fi falsificat, fapt dovedit ulterior, după efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române.

     Drept urmare, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

          În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “uz de fals”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: