Tâmpa sufocată de gunoaie. 12 saci de deșeuri strânși de pe munte

Nu știm să prețuim frumusețea naturii.  Muntele Tâmpa, adevăratul simbol al Brașovului, este îngropat de gunoaie, măști de protecție, PET-uri.  De necrezut, dar cele mai multe deșeuri au fost găsite pe vârf, zona platoului unde sunt literele și pe drumul dintre stația telecabinei și litere.

”O pădure sănătoasă este o pădure curată, iar pentru noi, calitatea de administrator al Pădurilor Brașovului nu înseamnă doar lucrări silvice și activități de cercetare.

În această săptămână, oamenii noştri, alături de lucrători ai operatorului de salubritate Comprest au ieșit la curățenie pe Tâmpa, în special pe traseele turistice. S-au strâns 12 saci de deșeuri – PET-uri, ambalaje de la produse alimentare și chiar măști de protecție. Am găsit gunoaie pe toate potecile dar cantitățile cele mai mari au fost chiar pe vârf, în zona platoului unde sunt literele și pe drumul dintre stația telecabinei și litere. Acestea sunt, de altfel, şi zonele în care ajung cei mai mulți turiști.

Mesajul nostru către cei care iubesc Tâmpa, care iubesc pădurea, în general, este să aibă grijă de ea şi să păstreze curăţenia ca şi cum ar fi în propria casă. Avem nevoie de o pădure curată!” au declarat reprezentanții Regiei Pădurilor Kronstadt.

sursa foto Regia Pădurilor Kronstadt

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: