Tăiaţi pensiile speciale! Toţi românii suntem egali si toţi contribuim la sistemul de pensii

Peste jumatate dintre copiii romani (51%) traiesc sub spectrul saraciei. Peste 200.000 de culca flamanzi… De acest aspect nu este interesat niciun politician, însă pentru pensiile speciale exista o preocupare deosebita pentru toată clasa politica…

Nesimtirea a atins cote maxime in Romania. Nu avem bani pentru medici si profesori, dar avem pentru parlamentari, pentru magistrati, aviatori si militari. Cu alte cuvinte, restul angajatilor din tara sunt fraieri, muncesc doar asa pe ochi frumosi, au absolvit degeaba scoli profesionale, facultati.

Dupa ce au jefuit tara in ultimul hal, politicienii romani s-au apucat de crescut salarii, dar sa nu va ganditi ca si-au indreptat atentia asupra domeniilor de activitate defavorizate, unde sunt salarii de mizerie. Nu, atentia lor s-a indreptat tot catre…ei. Astfel, s-au apucat de marit pensiile speciale, indemnizatiile si salariile care erau deja mari. Daca Romania ar fi avut autostrazi, ar fi avut o economie care sa duduie, ar fi avut nivelul de trai ridicat ca in tarile din Uniunea Europeana(UE), ar fi fost de inteles, dar la viata pe care o au romanii, este chiar bataie de joc.

Subiect de scandal inca de la introducerea lor, pensiile speciale au atras atentia asupra categoriilor profesionale incluse la plata, in primul rand din cauza faptului ca aceste pensii nu se supun principiului contributivitatii. Cu alte cuvinte, pensionarii de lux incaseaza venituri cu mult mai mari decat ceilalti romani.

Nu este corect ca un individ care a avut un salariu de 5000 lei lunar sa iasa la pensie cu suma lunara de 7000 lei.

In primul rand, angajatii din aceste domenii au avut salarii mari, platite de stat, adica tot din banii contribuabililor de rand. In al doilea rand, beneficiarii de pensii speciale au contribuit la fel ca toti ceilalti la sistemul de asigurari si pensii. De ce unii trebuie sa fie privilegiati, iar altii ba? Poate ar trebui sa beneficieze de aceste pensii si medicii care au o munca grea si riscuri, si minerii(munca in conditii grele), si soferii(riscuri mari) , si ziaristii(care pot fi agresati fizic).

Plus ca, daca este luata in discutie armata, sunt generali avansati pe ochi frumosi care nici macar nu au tinut o arma in mana. De asemenea, in Romania a fost pace…nu au fost conflicte militare. Pe ce baza sa fie oferite pensii speciale, pe baza faptului ca gradatii au beneficiat de mancare buna la popota?

Cat despre magistratii care, de multe ori, iau decizii in functie de interesele personale, aici pot fi cele mai multe semne de intrebare. Da, corect, sunt magistrati care au bagat la puscarie interlopi cunoscuti, nume mari. Dar restul, pentru ce ar trebui sa beneficieze de o pensie speciala, pentru ca l-a bagat pe un amarat in puscarie care ca a furat o gaina?

Interesant este faptul ca acum, cand s-au oferit pensii speciale nesimtite, cand au crescut salariile in administratia publica locala enorm, niciun lider al strazi nu a mai convocat vreun protest pe facebook, asa cum o faceau pentru alte lucruri, poate mai marunte si nesemnificative.

 

 

 

 

 

 

One thought on “Tăiaţi pensiile speciale! Toţi românii suntem egali si toţi contribuim la sistemul de pensii

 • 5 august 2017 la 20:14
  Permalink

  Pensiile speciale sunt acordate exact acelora care trebuiau sa aiba grija de Romania, adr au tradat-o, au fost cumparati, mituiti cu aceste pensii sa taca, sa se dea la o parte ori sa fie complicii sistemului si sa puna bocabncu pe grumazul poporului.
  Militarii, politistii, serviciile, jandarmii, judecatorii (si grefierii), procurorii, parlamentarii, alesii locali.
  Toti astia au depus un juramant (mai putin grefierii) ca VOR apara romania, statul si poporul! Cum l-au aparat?
  ia uite cat de bine l-au aparat ca a ajuns la dezastru, statul Roman.

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: