Sute de mii de angajați de la privat au ajuns în șomaj, dar de la stat au fost trimiși acasă? Din pensiile și salariile nesimțite se va tăia?

Se pare că doar angajații din mediul privat decontează această criză provocată de COVID-19. Din măsurile luate până acum de autoritățile centrale nu sunt semne că vor suporta consecințele și angajații de la stat. Nimeni din guvern nu a vorbit de pensiile speciale sau de miile de angajați de la stat pe funcții de tăiat frunze la câini. Sunt agenții, sunt Consilii de Administrație unde Guvernul ar putea să intre și să mai scape țara de trântori pe sume colosale de la stat. Numai că, acolo este clientela politică, iar liberalii nu vor să-i deranjeze. Plus că sunt mulți angajați care stau degeaba acum pe la birourile din primării, prefecturi sau consilii județene. La fel și prin instituțiile subordonate ministerelor.

De cealaltă parte, sute de mii de angajați de la privat au ajuns șomeri pentru că s-au închis foarte multe societăți. Sunt afectați și angajatorii, dar și angajații.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: