Sute de brasoveni in cautarea unui loc de munca prezenti la Bursa Generala a Locurilor de Munca (FOTO, VIDEO)

In aceste momente este in desfasurare Bursa Generala a Locurilor de Munca la sediul Casei Armatei, Str. Mureşenilor, Nr.29.   Brasovenii si-au aratat interesul pentru evenimentul organizat de AJOFM Brasov, sosind in numar foarte mare la Casa Armatei, inca de la primele ore.

Reprezentantii Agenţiei au contactat peste 500 agenţi economici din judeţul Braşov iar la eveniment vor participa  93 agenţi economici care vor oferi 2.090  locuri de muncă vacante.

Cele 2.090 locuri de muncă oferite de agenţii economici din Braşov sunt pentru persoane cu: studii superioare –  92 locuri și pentru persoane cu studii medii – 1.998 locuri. Locurile de muncă acoperă o paletă de 311 meserii (59 pentru studii superioare si 252 pentru studii medii).

Meseriile în care au fost anunţate cele mai multe locuri de muncă vacante sunt, pentru studii superioare: inginer (diverse specializari), lector/formator (autorizat), economist, funcționar administrativ, analist calitate, auditor în domeniul calității, logistician gestiune flux, referent marketing, agent vânzări, specialist în domeniul calității, contabil iar pentru studii medii: acar, achizitor, administrator societate, agent asigurări, agent pază, agent securitate, agent vânzări, agent servicii client, ajutor bucătar, ajutor cofetar, ajutor ospătar, ambalator manual, analist calitate, arhivar, barman, brutar, bucătar, bufetier, cameristă, casier, cofetar, conducător, autospecială, autoturism, troliebuz, contabil, confecționer montatori structuri, controlor calitate, controlor financiar, curier, dispecer, electrician, expert achiziții publice, femeie de serviciu, fierar betonist, funcționar administrativ, gestionar depozit, îngrijitor spații, încărcător-descărcător, inspector resurse umane, instalator sanitar, lăcătuș mecanic, lucrător comercial, manager de proiect, manipulant marfă, mecanic auto, montator acumulatori, montator subansamble, morar, operator la mașini cu comandă numerică, ospătar, patiser, programator CNC, recepționer, reglor mașini unelte, șef birou, șef echipă specializată, șofer autocamion și mașină de mare tonaj, șofer de autoturisme și camionete, spălător vehicule, specialist îmbunătățiri procese, stivuitorist, sudor, tehnician mentenanță, țesător, vânzător, vopsitor industrial, vopsitor, zugrav  etc.

Bursa generală a locurilor de muncă se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen mediu şi lung.

Reprezentanţii Agenţiei vor furniza informații tuturor persoanelor interesate, cu privire la măsurile active stipulate în Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, și anume: formare profesională, informare şi consiliere profesională , informaţii juridice cu referire la prevederile legislative specifice.

In cadrul acestui eveniment este amenajat standul EURES unde Consilierul Eures din cadrul AJOFM Braşov va oferi informaţii persoanelor care doresc să lucreze în străinătate, precum şi informaţii despre modalitatea de a completa CV-ul online pe portalul EURES.

Ca si noutate, anul acesta au fost invitati elevi din clasele a XII-a, de la liceele din Municipiul Brasov,  care doresc sa cunoasca piata fortei de munca, sa afle cerintele angajatorilor pentru a fi pregatiti  sa ocupe un loc de munca dupa terminarea studiilor.

O altă noutate se referă la participarea societăților care au accesat fonduri europene și care prin activitățile proiectelor pot sprijini șomerii precum și alte categorii de persoane să-și deschidă o afacere.

La Bursa Generala a Locurilor de Munca a fost prezent si Marian Rasaliu, prefectul judetului Brasov: “Mi-a placut sa vad ca sunt multe persoane interesate de un loc de munca. Spun acest lucru pentru ca, de cativa ani, am ajuns in punctul in care avem locuri de munca si nu avem oameni. Atat parcurile industriale cat si societatile comerciale din judet au din ce in ce mai multa nevoie de persoane calificate in diverse meserii. Imi doresc mult sa se relanseze invamantul profesional si invatamanul dual care a inceput sa capete consistenta. Numai asa vom avea din nou oameni bine calificati si pregatiti pe meserii.”

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: