Suspiciune de pestă porcină africană în județul Brașov

Doi porci mistreţi morţi, cu suspiciune de pestă porcină africană (PPA), au fost descoperiţi joi într-o pădure de pe raza comunei Homorod, zona Rupea, județul Brașov.

Ca urmare, au fost prelevate probe biologice şi trimise la laboratorul de specialitate din București pentru efectuarea de analize.

În acest context, prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a convocat de urgență, în orașul Rupea, o întâlnire cu toţi primarii din zonă şi cu reprezentanţii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, ai Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov şi administratorii fondurilor de vânătoare, în vederea luării măsurilor ce se impun în astfel de situații.

Am reuşit să ţinem PPA la graniţele judeţului timp de trei ani. Acum ne confruntăm cu această situație astfel că am convocat pentru ora 12.00 o întâlnire cu primarii din zona Rupea, cu polițiștii, administratorii fondurilor de vânătoare, jandarmii, pentru luarea măsurilor care se impun, în vederea limitării acestui focar, pentru a nu pătrunde boala în gospodăriile oamenilor din localitățile respective”, a precizat prefectul Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: