Sus Inima, de la Sibiu la București și mai departe. Cazare pentru pacienții oncologici

Asociația Sus Inima a fost fondată în anul 2015 la Sibiu de către trei prieteni – Carmen Chindriș, Lu Knobloch și părintele Constantin Necula –, care și-au propus să ajute adulții bolnavi de cancer. După trei ani în care au desfășurat multă muncă pe teren, inclusiv în spitale și au creat un centru de suport oncologic, fondatorii asociației au identificat, datorită Dr. Adrian Moga, o nevoie a pacienților oncologici la care nu s-ar fi gândit niciodată, și anume nevoia de cazare a bolnavilor de cancer care fac radioterapie. Așa a fost înființată Casa Sus Inima Sibiu, în octombrie 2019, iar modelul este acum replicat la București de către Asociație, împreună cu Andreea Comșa, o antreprenoare din domeniul consultanței imobiliare.

Pandemia de COVID-19 a afectat semnificativ activitatea Asociației Sus Inima, pentru că pacienții oncologici, mai ales cei care fac radioterapie, sunt foarte expuși în fața virusului.

 

Principalul criteriu de alegere a celor care vor fi cazați în Casa Sus Inima, fie că vorbim despre Sibiu sau despre București, este criteriul programării la iradiere, pentru că la radioterapie pacienților li se face plan de tratament și trebuie să facă teste PCR odată la 10-14 zile, limitându-se astfel semnificativ riscul. În plus, în Casa Sus Inima Sibiu au fost implementate toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

 

”Avem trei băi pentru patru camere, dezinfectanți, dezinfectăm zilnic, oferim gratuit cate o mască pe zi, avem vase de unică folosință, mâncarea vine de la o firmă de catering și se aruncă ambalajele, nu mai intră nimeni de afară, sunt doar ei între ei, pentru a se limita astfel la maximum răspândirea COVID-19. Persoana care face curățenie merge cu echipament de protecție, costum, mănuși, vizieră, mască și stă maximum două ore”, spune Carmen Chindriș, cofondatoare a Asociației Sus Inima.

 

În Casa Sus Inima din București vor fi de asemenea implementate aceste măsuri și, în plus, va exista o zonă de carantină, cu intrare separată, o cameră foarte mare cu bucătărie și baie proprii, în care beneficiarii vor locui până vor primi rezultatul testelor, înainte de a se muta în casă.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: