Supraacciza la carburanţi va fi eliminată de la 1 ianuarie 2020

Aleșii din Camera Deputaților au votat eliminarea supraacizei la carburanți , dar și eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial. Prin această ultimă măsură se dorește aplicarea unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări de sănătate în funcție de salariul realizat și nicidecum în funcție de salariul de bază minim brut pe țară.

Cele două măsuri sunt bune, doar dacă au o finalitate corectă. Este cunoscut faptul că de multe ori proprietarii de benzinării au căutat diverse motive pentru a nu scădea prețul la pompă chiar dacă se anunțau astfel de decizii și se eliminau anumite taxe. În aceste condiții, beneficiarul direct plătea la fel pentru combustibil.

În ce privește eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial, aici este o mare problemă, mai ales că sunt multe categorii care profitau de legi și angajau oameni cu 2 sau 4 ore pe zi deși aceștia lucrau cu normă întreagă. Este cazul taximetriștilor sau a jurnaliștilor. În acest caz, statul este cel care pierde, dar și angajatul care se trezește la pensie cu o sumă mică.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: