Suntem praf în Brașov la capitolul sănătate. Avem doar politicieni lăudăroși și cam atât

De câteva zile tot apar informații contradictorii despre echipamentele și dotările spitalelor din județul Brașov. Dacă la televizor, președintele Consiliului Județean Brașov ne explică cât de multe investiții a făcut în spitale și ce dotate sunt aceste unități medicale, realitatea ne demonstrează că suntem praf la capitolul sănătate. Nu avem echipamente, nu avem dotări, nu avem personal medical suficient. Această realitate crudă este prezentată chiar de către cadrele medicale din Brașov care se plâng zilnic de lipsurile pe care le au, mai ales acum, în plină epidemie de coronavirus.

Deja în spațiul public au apărut mesaje din care reiese clar disperarea cadrelor medicale. Acestea cer ajutor oamenilor pe facebook pentru că susțin că nu au măști de protecție, halate, costume și ochelari de protecție și viața le este pusă în pericol zi de zi.

Acesta este și rezultatul corupției de la nivelul medical. În ultimii ani au ajuns pe funcții doar oameni susținuți politic, nicidecum profesioniști. Drept dovadă sunt și scandalurile din ultima perioadă în care au fost implicate spitalele din Brașov. S-a cumpărat aparatură medicală aiurea, de la firme controlate de politicieni, s-au cheltuit bani pe echipamente și dotări de care nu era nevoie în spitale. Încă nu este târziu ca instituțiile abilitate să intervină și să facă curățenie în acest domeniu, unde corupția este vizibilă. Procurorii ar trebui să se gândească în primul rând că în acest oraș și această țară trăiesc și copiii lor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: