Suntem fruntași pe țară la cazuri de COVID-19. Ce spun reprezentanții DSP? (VIDEO)

De ce are Brașovul atât de multe cazuri de COVID-19 în ultimele zile?  Șefa DSP Brașov, Andrea Neculau, a declarat, în urmă cu puțin timp, că există multe infectări cu noul virus deoarece s-a făcut o testare extinsă.

Multe instituții au dorit să își testeze personalul în regim preventiv și așa s-a ajuns să fie testate foarte multe persoane. De asemenea, șefa DSP a vorbit și despre focarele din căminele de bătrâni, unde, acum, personalul nu mai poate fi carantinat, la fel ca pe perioada stării de urgență.

La Brașov sunt doar șase persoane cu COVID-19 infectate la Terapie Intensivă, ceea ce demonstrează că virulența virusului a mai scăzut, în timp ce spitalele COVID-19 sunt ocupate în proporție de 75%, deoarece și asimptomaticii trebuie internați.

Cum explică prefectul creșterea semnificativă a cazurilor?

”O mare parte dintre noi, din păcate, nu înțelegem că trebuie să respectăm măsurile de protecție, de prevenție și  de distanțare interpersonală. Aceasta poate fi o posibilă explicație. Nu trebuie să uităm că suntem un județ foarte urbanizat, cu o populație tânără la nivel urban, cu foarte multe societăți comerciale și agenți economici” a declarat prefectul județului Brașov.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: