Sunt salarii mici la Brașov, dar și mulți puturoși

Toată lumea vorbește la Brașov de salariile mici pe care le oferă angajatorii. Însă puțină lume vorbește despre angajați. Nimeni nu spune că foarte mulți dintre șomeri, mai ales tinerii, când se duc să se angajeze pe un post, chiar dacă nu știu nimic să facă, prima întrebare pe care o pun este ”Cât îmi dai?”. Da, în regulă, nu poți munci pe nimic, dar pentru a avea un salariu decent trebuie să fii calificat, să știi să faci ceva. Pe lângă salarii mari, toți tinerii vor să fie…șefi. Nu contează că nu au experiență deloc, important să aibă o funcție de conducere.

Astfel, sute de locuri de muncă, poate chiar mii stau neocupate din cauza lenei,din cauza faptului că sunt și mulți puturoși la Brașov. S-a ajuns în situația în care companiile recrutează forță de muncă din străinătate. Bine, și salariile sunt de mizerie, corect. Dar ar trebui fiecare să înceapă în viață treptat. De exemplu, sunt la Brașov firme care oferă 2000-3000 de lei net lunar, dar nu găsesc oameni. Plus că se mai poate adăuga transport, o masă caldă sau bonuri de masă. Cu toate acestea, nimeni nu se înghesuie pe aceste locuri. Sunt brașoveni care au început cu 1500 de lei pe lună, iar după câțiva ani lucrează pe 1000 de euro lunar. Ideea este să fii serios și să vrei.

Mai este și categoria oamenilor care preferă să fie zilieri, să nu fie asigurați, să fie șomeri decât să lucreze pe salariul minim.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: