Sunt interese imobiliare la Spitalul Mârzescu?

Reorganizarea spitalelor din Brașov a dus la o adevărată revoltă a personalului medical în mediul online, dar nu numai. Planul pe care vor să-l pună în aplicare reprezentanții DSP pare făcut pe genunchi. Una din nemulțumiri este cea legată de aducerea Spitalului de Pneumoftiziologie în centrul orașului, dar și de mutare a Pavilionului Mârzescu la Astra, Tractorul. O altă soluție identificată de DSP a fost mutarea secțiilor de Psihiatrie II și III ale Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov din imobilul situat pe str. M. Eminescu (spațiu închiriat) la Sânpetru, în locul Unității de Asistență Medico-Sanitară de Pneumoftiziologie. De asemenea, conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov și-a arătat disponibilitatea de a prelua Secția de boli infecțioase copii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov.

Totuși, aducerea bolnavilor TBC în centrul orașului pare să fie mai mult o fumigenă. După mutare, cu siguranță vor exista nemulțumiri, lumea va face scandal, astfel că, cel mai probabil, pneumo se va muta și de acolo. Cum spațiul va rămâne vacant, se va da liber la speculații, la interese.

Mulți medici vorbesc despre interese imobiliare în zona Mârzescu. Terenul de acolo a făcut ochi dulci dezvoltatorilor și în trecut, iar acum pare să fi revenit în atenția lor. Bineînțeles, în prezent sunt simple speculații, dar dacă este totuși adevărat? Cine are interes, cine trage sforile? Sunt politicieni implicați?

 

One thought on “Sunt interese imobiliare la Spitalul Mârzescu?

  • 5 iunie 2020 la 16:15
    Permalink

    Grădina cea mare a Spitalului Mârzescu, plină cu arbori bătrâni, le stă în gât demult tuturor bandiților ziși dezvoltatori, și dacă Scripcaru câștigă al cincelea mandat, e greu de crezut că nu vom vedea și aici o sumedenie de blocuri, ca și pe dealul Morii, Cetățuii, Warte, Melcilor etc. Asta cu tot cu amenzile de 400.000 de euro/zi de la UE pentru poluare și lipsa spațiilor verzi!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: