Sume umflate? Ce spune consilierul județean Cătălin Leonte despre costurile liniei ferate care va face legătura cu Aeroportul Brașov

Un consilier județean își pune întrebări privind costurile mari pentru linia ferata care va face legătura cu Aeroportul Brașov. Într-o postare pe facebook, alesul județean lasă de înțeles că aceste costuri prezentate în spațiul public sunt ”umflate”.
Ce se dă:
– la Brașov vin 300 de milioane de euro pentru calea ferată până la aeroport.
Știm că un cost de execuție pe kilometru de cale ferată este de maxim 2 milioane de euro.
Se cere:
– Aflați câți kilometri sunt din Brașov până la Ghimbav?
Pentru puncte suplimentare:
– cât este „umflat” prețul?
BRAȘOV. 300 de milioane de euro pentru linia ferată către Aeroportul Internațional. Banii vin prin PNRR
Realizarea racordării Aeroportului Internaţional Braşov la reţeaua naţională de căi ferate a fost cuprinsă în secțiunea „Transport și Mobilitate Urbană” a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) elaborat de Guvernul României. Această investiţie, considerată esenţială în perspectiva operaţionalizării viitorului aeroport de la Ghimbav, urmează să fie realizată cu fonduri europene, ceea ce va însemna o degrevare a bugetului Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA cu aproximativ 300 de milioane de euro, valoare la care este estimată lucrarea”, a scris consilierul județean pe pagina sa de facebook.

One thought on “Sume umflate? Ce spune consilierul județean Cătălin Leonte despre costurile liniei ferate care va face legătura cu Aeroportul Brașov

  • 27 martie 2021 la 9:44
    Permalink

    Credeți ca UE,nu o sa va prinda ca umfalți prețul? Cu 300000000 euro,se poate inlocui calea ferata de la Constanța,la Arad!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: