Sumă uriașă rămasă necheltuită la Primăria Brașov. Municipiul are un excedent de 70 de milioane de euro

Primăria Brașov a avut la sfârșitul anului 2018 un excedent bugetar de peste 327 milioane lei. Mai exact, undeva la 70 de milioane de euro, o suma destul de maricica. Cu alte cuvinte, Primaria nu a cheltuit banii cum ar fi trebuit. In loc ca Brasovul sa directioneze mai multi bani la investitii, a ramas cu ei necheltuiti. Este si unul din motivele pentru care Brasovul sta prost la capitolul dezvoltare in ultimii ani. Astfel, orase precum Cluj, Oradea, Iasi, Sibiu sau Timisoara au trecut mult in fara orasului care se afla pe locul II pe tara dupa Bucuresti la numarul de turisti. Din pacate, managementul slab isi spune cuvantul.

Unul dintre cei careii  critica pe conducatorii Primariei Brasov pentru modul cum sunt gestionati banii publici este chiar liberalul Gheorghe Ialomitianu, fost ministru de Finante, membru PNL.

Am crezut ca Primaria Brasov nu poate participa la finantarea Aeroportului Brasov sau sa realizeze Spitalul Regional Brasov din surse proprii din cauza lipsei de resurse bugetare ale acestei institutii. Din pacate acest lucru nu este adevarat deoarece reprezentantii Primariei Brasov se lauda cu un excedent bugetar inregistrat la sfarsitul anului 2018 de peste 327 milioane lei. Aceasta suma necheltuita este echivalentul a 70 milioane de euro, avand ca sursa impozitele si taxele platite de brasoveni.Sunt convins ca brasovenii ar fi apreciat mult mai mult conducerea Primariei Brasov daca o parte din aceasta suma necheltuita ar fi fost repartizata pentru cele doua investitii mult dorite de catre acestia. Sper ca actuala conducere a Primariei Brasov nu s-a inspirat de la guvernanti, care au elaborat bugetul de asigurari sociale cu excedent, amanand indexarea pensiilor.
Bugetul Primariei Brasov pe 2019 aflandu-se in proces de aprobare poate cuprinde alocatii bugetare pentru finantarea Aeroportului Brasov si demararea construirii Spitalului Regional Brasov, daca acest lucru se doreste. Doar in acest mod bugetul Primariei Brasov va asigura imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor prin crearea de locuri de munca bine platite asa cum a declarat conducerea acestei institutii. Este cunoscut faptul ca in ultimii ani salariul mediu la nivelul Brasovului se situeaza sub salariul mediu de la nivel national”, scrie liberalul Gheorghe Ialomitianu, fost ministru al Finantelor. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: