Sub pretextul că oferă bunuri de pomană, două femei i-au sustras din casă unui bătrân 3000 de lei

Atenție! Polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat” prin violare de domiciliu.
Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că două persoane, sub pretextul că au suferit un deces în familie și doresc să ofere bunuri și produse de pomană, au pătruns în locuința unui bărbat în vârstă de 92 din mun. Brașov, și profitând de neatenția acestuia, au sustras suma de aproximativ 3.000 lei, dintr-un portofel ce se afla în buzunarul unei haine depozitată într-un dulap.
Ca urmare a activităților investigativ-operative efectuate, polițiștii au identificat persoanele, acestea fiind două femei cu vârsta de 40 ani, respectiv 17 ani din județul Ilfov.
Polițiștii au probat activitatea infracțională, iar în data de 04 iunie 2019, o echipă mixtă formată din polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov, Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov și Serviciului Criminalistic, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la adresa de domiciliu din județul Ilfov, ocazie cu care a fost depistată una dintre autoare, în vârstă 17 ani, care a fost condusă la audieri și ulterior reținută pentru 24 de ore și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.
Polițiștii efectuează activități de depistare a suspectei în vârstă de 40 ani, pe numele acesteia fiind făcută propunere de arestare în lipsă.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: