Studenții, nemulțumiți că trebuie să plătească lunar o taxă ca să își păstreze locul în cămin

Pe pagina de Facebook a Universității Transilvania curg comentariile. Studenții sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să plătească lunar o sumă ca să își păstreze locul în cămin. Tinerii se întreabă cine le va restitui aceste sume în cazul în care în acest an învățământul se va face doar online.

”În situația continuării sistemului de învățămant exclusiv online Ia Universitatea Transilvania, studenții cazați în caminele universității vor avea Ia dispoziție următoarele variante, începând cu 1 decembrie 2020:

1. Studenții care au optat pentru prezența fizică Ia cămin (prin completarea cererii din platforma de intranet) vor plati în continuare taxa lunară de cămin aprobata de Senat Ia începutul anului universitar 2020-2021.

În funcție de numărul de cereri din Complexul Memorandumului, începând cu 1 decembrie 2020, aici studenții vor fi regrupați în Căminul 1 (studenții initial cazați în C1, C2, C3 și C4) și Căminul 8 (studenții initial cazați în C5, C8 și C9), cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

În funcție de numărul de cereri din Complexul Colina Universității, aici studenții vor fi regrupați pe module, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

2. Studenții care nu vor locui în cămine și doresc să-și mențină locul inițial de cazare rezervat pentru momentul reînceperii activitatilor (de tip hibrid/față în față), vor plati o taxă redusă (de întreținere a căminelor) de 150 lei/lună pentru studenții la forma de învățământ fără taxă și 230 lei/lună pentru studenții de la forma de învățământ cu taxă.

În această situație, studenții vor rămâne  în platforma online de cazare, li se vor aloca noile taxe reduse aprobate de Senatul Universității, dar sunt rugați, pe cât posibil să își ridice lucrurile personale (haine, echipamente electronice de mici dimensiuni etc.). Obiectele voluminoase pot rămâne în camere (ex: frigider, cuptor microunde etc.). Cheile vor fi predate la administrațiile căminelor.

3. Studenții care nu au optat pentru una din cele două variante de mai sus se vor prezenta la cămin pentru decazare până în data de 27.11.2020.  Decazarea se face personal pe baza de cerere cu ridicarea tuturor lucrurilor personale.” este mesajul postat pe site-ul Universității.

Iată câteva dintre mesajele studenților nemulțumiți:

”Deci semnam la inceputul anului universitar un contract de cazare valabil pe 1 an, stam 2 luni calendaristice, platim caminul pt fiecare luna in parte si apoi ne trimit acasa.Logica? Vreti sa ramaneti cu locul in camin? Platiti 150 de lei degeaba si noi va onoram! Multumim mult pentru organizare si pentru respectul “reciproc” acordat!”

”Care e logica? Adică, după ce că dau 150lei/luna pentru nimic, de ce mi-aș lua lucrurile?”

”Eu nu înțeleg logica lor. E ca si cum stai in chirie in perioada asta (chirie pe care o plătești), dar o săptămână vrei să pleci in vacanță, și vine la tine proprietarul și zice nene/tanti ia toate lucrurile cu tine că vreau sa bag un alt chiriaș. Nu înțeleg cum poate cineva sa vina cu asemenea propuneri.”

”Faptul că plătim lunar o sumă “ca să ne păstrăm locul” mi se pare bătaie de joc… Dacă anul acesta universitar nu ne mai întoarcem la facultate (fizic), cine ne restituie banii? Nimeni…”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: