Străzile din județul Brașov s-au umplut de șoferi băuți

Poliția Română recomandă șoferilor să nu consume băuturi alcoolice înainte de a se urca la volanul oricărui autovehicul, întrucât alcoolul poate afecta capacitatea de a conduce.

Din păcate, polițiștii brașoveni întâlnesc zilnic în trafic șoferi care nu țin cont de sfaturi și își pun în pericol atât viața lor, cât și pe a celorlalți participanți la trafic.

 

1. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 19 septembrie 2021, în jurul orei 07.50, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 41 ani, din municipiul Codlea, județul Brașov, care conducea un autovehicul pe strada Zizinului din municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,49 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

2. La data de 19 septembrie 2021, în jurul orei 02.20, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele au depistat în trafic un bărbat, care conducea un autovehicul pe raza municipiului Săcele din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,55 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

 

3. La data de 19 septembrie 2021, în jurul orei 10.55, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 57 ani, din județul Brăila, care conducea un autoturism pe VO1K, pe raza municipiului Brașov, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,76 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

One thought on “Străzile din județul Brașov s-au umplut de șoferi băuți

  • 21 septembrie 2021 la 8:28
    Permalink

    GREȘIT…..străzile din Brașov,sunt pustii,pe km.întregi nu vezi picior de polițist….Toți polițiștii sunt încadrați în birouri,iar polițistele fac muncă de ,,cafengioaice,,! În trafic…..d-zeu cu mila!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: