Strada Turda se prelungește în contextul dezvoltării zonei industriale

Primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de prelungire a străzii Turda, situată în zona industrială vest a orașului. În contextul extinderii unei unități de producție în zona acestei străzi, investiția este necesară pentru a asigura accesul spre/dinspre aceasta. Într-o etapă ulterioară, se va executa prelungirea până în Calea Șurii Mici a arterei, o măsură de îmbunătățire a mobilității prevăzută în Strategia de Dezvoltare Urbană Durabilă a Sibiului.

În urma unei proceduri de achiziție la care au participat 2 ofertanți, contractul pentru prelungirea străzii Turda s-a semnat cu SC Terra Building SRL, având o valoare de 633.000 de lei.

Acesta prevede că în termen de 3 luni de la ordinul de  începere a lucrărilor emis în 7 octombrie 2019 (fără a lua în calcul sezonul rece), constructorul va executa următoarele lucrări pentru prelungirea străzii Turda până la unitatea de producție ODU România:

  • crearea unui drum cu o lățime de 7 metri, cu două benzi, cu o structură care să suporte traficul greu caracteristic zonei
  • crearea trotuarelor pe ambele părți ale drumului, cu borduri teșite pentru accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii
  • amenajarea de piste pentru biciclete pentru încurajarea mijloacelor de transport alternative
  • amenajarea sistemului de colectare a apelor pluviale
  • montarea sistemului de iluminat public stradal cu LED

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria  Municipiului Sibiu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: