Strada Sforii – Galerie de artă în aer liber

Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC din Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și cu Direcția Județeană pentru Cultură Brașov implementează proiectul Sfoara Brașovului, finanțat din bugetul Municipiului Brașov, prin Programul proiecte culturale – 2018.

În perioada 8 august – 15 septembrie 2018 readucem strada Sforii în interesul brașovenilor și vizitatorilor orașului, dându-i o înfățișare nouă cu ajutorul artei și imaginației.

Pregătirea clădirilor pentru realizarea lucrărilor de artă plastică implică folosirea unor materiale speciale pentru clădiri istorice, care necesită un timp de uscare mai îndelungat. Profităm de zilele calde din ultima lună de vară, care permit uscarea și buna ventilare a pereților, astfel încât lucrările de artă să fie durabile.

 

În timpul intervenției țiglele sparte cad de pe acoperișuri și pun în pericol siguranța vizitatorilor.

 

  • Am încercat să menținem strada circulabilă pe parcursul intervenției, dar timp de 3 zile consecutive unii vizitatori au distrus stratul de material pentru clădiri istorice prin zgâriere, lovire și escaladare cu picioarele pe pereți pentru fotografiat.  Reparația daunelor a necesitat timp și material suplimentar!

 

  • Am postat anunțul cu scuze adresate vizitatorilor străzii Sforii în limbile română, engleză, franceză și germană.

 

  • La intrarea pe strada Sforii dinspre strada Cerbului prelata de închidere are numai un metru înălțime, astfel încât să permită fotografierea străzii pe durata intervenției

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: