Stați acasă! Șcheiul este mutilat și pe timp de COVID-19. Răsar blocuri ca florile primăvara (GALERIE FOTO)

Pe zi ce trece, cunoscutul cartier brașovean Șchei se transformă într-o zonă rezidențială cu blocuri. Dacă în urmă cu câțiva ani, zona era plină de verdeață, cu pomi, astăzi, dealurile s-au umplut de blocuri. Zona verde a dispărut, iar acum sunt betoane și schele. Unele dealuri au fost pur și simplu rase cu buldozerele, totul pentru interesul financiar al unor dezvoltatori imobiliari.

În tot acest timp, instituțiile statului dorm. Cei care ar trebui să vegheze la păstrarea acestui ”patrimoniu” sunt probabil mână în mână cu afaceriștii, altfel nu se explică cum o pădure și o zonă verde sunt transormate brusc în betoane. Cine a dat voie să fie schilodit un cartier întreg ar trebui să răspundă în fața legii. Cum de până în anii 2000 aici nu exista nici urmă de blocuri, iar dintr-odată s-au format cartiere întregi?

Sa nu uitam că fără natură, fără copaci, terenul nu va fi la fel de stabil. Nu este exclus ca în timp brașovenii să asiste și la alunecări de teren. Deja când plouă mai mult, în Șchei se produc inundații, iar mâlul galben de pe dealuri este adus de apă până în centrul orașului.

Unde este acum societatea civilă?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: