Sprijin de la ambasadorul Elveției pentru urgentarea lucrărilor la Liceul de Informatică

Ambasadorul Confederației Elvețiene la București a efectuat o vizită la Brașov. ”Am primit azi vizita Excelenței Sale, Arthur Mattli, Ambasadorul Confederației Elvețiene la București, pentru o discuție pe tema celor două mari proiecte pe care municipiul Brașov le desfășoară cu finanțare din Fondul de Cooperare Elvețiano-Român: respectiv eficientizarea energetică, cu soluții inteligente, a Colegiului de Informatică Grigore Moisil și a Școlii gimnaziale nr. 4, și modernizarea rețelelor de transport și distribuție a agentului termic din cartierul Tractorul. 
Excelența Sa a fost interesat de stadiul acestor investiții, iar pe lângă informațiile pe care i le-am oferit, împreună am făcut și o vizită pe teren la cele 3 obiective. Domnul ambasador s-a arătat mulțumit să vadă că avem o clădire complet reabilitată energetic, la Școala gimnazială nr. 4, dar și că lucrările de modernizare la rețelele de transport și distribuție a agentului termic au avut un parcus bun și sunt acum în curs de finalizare. Din păcate, lucrurile nu stau la fel de bine la Colegiul de Informatică, unde există unele întârzieri cauzate de constructorul spaniol contractat. Pentru a reintra în graficul normal, noi am notificat această companie, prin intermediul Ambasadei Spaniei la București, iar Excelența Sa, Ambasadorul Confederației Elvețiene în România ne-a asigurat că va purta o discuție cu omologul său spaniol, pe această temă, astfel încât să ne asigurăm că vom finaliza și acest proiect. 
Confederația Elvețiană este un partener de nădejde pentru muncipiul Brașov, iar pe viitor, există posibilitatea unor noi proiecte pentru care să obținem finanțare din fonduri elvețiene. De altfel, Excelența Sa mi-a prezentat, în cursul întâlnirii noastre, această oportunitate, în prezent fiind în lucru, la nivelul Parlamentului elvețian, un nou acord de cooperare între cele două state”, a spus Costel Mihai, viceprimarul Municipiului Brașov. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: