Spitalul Municipal Săcele va trata bolnavii de coronavirus. 20% din cazurile din județ sunt în Săcele, Tărlungeni, Budila, Teliu, Prejmer, Vama Buzăului

Spitalul Municipal Săcele va trata cazuri asimptomatice și ușoare de infecție cu noul coronavirus

Spitalul din Săcele devine spital COVID-19, iar activitatea de servicii medicale clinice și ambulatorii non-covid se va desfășura în Policlinica Municipală Săcele.

”Având în vedere că în ultimele două săptămâni, în contextul pandemiei COVID-19, la nivelul județului Brașov evoluția cazurilor pozitive este în trend ascendant, iar 20% din totalul acestor cazuri sunt concentrate în regiunea deservită de Spitalul Municipal Săcele ( Săcele, Tărlungeni, Budila, Teliu, Prejmer, Vama Buzăului), la solicitarea Direcției Județene de Sănătate Publică Brașov, Spitalul Municipal Săcele va interna și trata cazuri asimptomatice și ușoare de infecție cu noul coronavirus. Menționăm că activitatea spitalicească pentru această categorie de pacienți se va desfășura urmând circuite funcționale bine stabilite, bine delimitate și avizate sanitar, astfel încât pacienții non-covid și personalul medical să nu fie supuși riscului infectării.

Activitatea de servicii medicale clinice și ambulatorii non-covid se va desfășura în Policlinica Municipală Săcele.

În această perioadă dificilă care ne pune pe toți la grea încercare, trebuie să dăm dovadă de unitate și solidaritate și să venim în sprijinul tuturor brașovenilor și al unităților medicale din Brașov, această măsură având rolul de a ne proteja pe toți.

În momentul în care numărul de cazuri se va diminua, Spitalul Municipal va reveni la funcționarea normală.” au declarat reprezentanții Primăriei Săcele.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: