Spitalul Municipal Făgăraș refuză preluarea pacienților cu COVID-19 transferați din Brașov (VIDEO)

Spitalul Municipal Făgăraș refuză preluarea pacienților cu COVID-19, transferați de alte spitale din județul Brașov, pentru că astfel va fi introdus virusul într-o comunitate în care acesta nu există.

Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație al unității spitalicești, a susținut o videoconferință de presă, astăzi, în care a solicitat medicilor să rămână la locul de muncă și cere ministrului Sănătății să revină asupra deciziei. De asemenea, îi cere prim-ministrului Ludovic Orban să oprească incompetența conducerii județene, care „se face responsabilă de acte cu caracter criminogen”.

Până atunci, Spitalul „Dr. Aurel Tulbure” nu va accepta niciun pacient infectat cu acest virus, de la niciun spital din județul Brașov.

”Ieri, a aparut acest Ordin de Ministru unde cu stupoare ne-am găsit pe această listă ca spital suport COVID-19. Opinia medicilor, autorităților centrale a fost și este că virusul trebuie izolat și nu diseminat. Nu înțelegem de ce acest virus trebuie importat de la Brașov la Făgăraș, la 75 de kilometri. De aceea, cerem Ministrului Sănătății să revină asupra acestei decizii.

Solicităm premierului să oprească aceste persoane din conducerea județeană care au luat această decizie și au indus în eroare pe Ministrul Sănătății, să oprească această incompetență și iresponsabilitate. Până atunci noi nu vom primi niciun pacient transferat de la un spital din Brașov care este infectat cu acest virus”, a declarat Mariana Câju.

VIDEO: Primăria Făgăraș Oficial

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: