Spitalul Județean de Urgență Brașov este singurul din județ pregătit să trateze pacienți infectați cu COVID-19

Spitalul Clinic Județean de Urgență(SCJU) Brașov este singurul spital din județ pregătit să trateze pacienți infectați cu COVID-19.

”SCJU Brasov este angajat in tratarea pacientilor Covid. Tratam pacientii cu forme severe de boala de 10 zile. Suntem singurul spital din judetul Brasov pregatit sa trateze astfel de pacienti. Pana astazi nu am avut nici un deces.

La Sediul Central am organizat o UPU separata, prin montarea a 3 corturi, cu camera triaj, zona UPU cu 8 paturi, zona interioara cu 3 paturi pentru pacienti gravi cu posibilitate intubare si ventilatie mecanica. In continuarea zonei UPU am organizat o noua sectie ATI cu 10 paturi ATI dotate complet, inclusiv ventilatoare, ce se poate extinde la 15 paturi – toate functionale in acest moment

Aceasta zona este complet separata de celelate zone ale spitalului, printr-o zona tampon, de echipare. Aceasta zona cuprinde si aparatura dedicata diagnosticului – CT, EKG, aparat radiologie mobila. Am creat circuit cu lift separat catre o sala de operatie dedicata Covid.Pentru toate asteptam aprobarea DSP care intarzie.Tot la parter avem Angiograful nou, functional, care poate fi dedicat cardiologiei interventionale covid”, a precizat Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al SCJU Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: