Spitalul Județean Brașov: Secții închise, testarea pacienților și personalului medical, izolarea personalului și redistribuirea pacienților la alte spitale

În timp ce conducătorii județului se plimbă pe câmpuri și fac poze, Spitalul Clinic Județean de Urgență(SCJU) Brașov se confruntă cu probleme mari.

”Având in vedere decesul, în data de 8.04.2020, al unui pacient în vârstă de 81 ani confirmat pozitiv COVID 19, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, în Secția ATI, Direcția de Sănătate Publică a Județului Brașov desfășoară ancheta epidemiologică în acest caz.
Au fost dispuse următoarele măsuri:
• Închiderea completă a secțiilor Chirurgie II și Chirurgie III și efectuarea dezinfecției terminale;
• Testarea pacienților și a întregului personal;
• Izolarea personalului celor două secții la domiciliu timp de 14 zile;
• Redistribuirea pacienților, în funcție de patologie și rezultatul testării pentru SARS-CoV-2, la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, la Spitalul General CF Brașov și la Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe.
Urgențele medico-chirurgicale vor fi asigurate de Secția Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. Menționăm că ancheta epidemiologică este în curs”, au spus reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: