Spitalul Județean Brașov a achiziționat un echipament automat de testare COVID-19

Spitalul Clinic Judetean de Urgente(SCJU) Brasov a achiziționat o linie RT PCR cu sistem automat robotizat de extracție AN. Se vor putea procesa 48 probe dintr-un kit de 96, cu timp de extracție de 118 min si setare PCR 22 minute. ”In momentul de față suntem in faza de validare a metodei, de pregătire personal si de săptămâna viitoare vom lucra in doua ture in acest laborator. Acest echipament se alătură celorlalte pe care le aveam, dar care nu sunt automate si au un timp mai mare de procesare. Toate echipamentele sunt in laborator pavilion Tractorul. Unde se află și o secție medicală suspect Covid.

De asemenea va informez că in acest moment în pavilion central se află o secție Terapie intensivă COVID-19 cu 10 paturi dotate cu aparatura necesară pentru susținerea functiei vitale si cu o rezerva de inca cinci cu dotare similara daca va fi nevoie. Ne-am organizat la nivelul unitatii sa putem primi urgente in sectii medicale sau chirurgicale noncovid.

Pentru pacienți cu urgență medicală sau chirurgicale avem spații separate cu personal separat care asigură garda .Am creat circuit separat pentru aceste sectoare pentru a reduce infectarea celorlalți pacienți. În momentul de față în SCJU Brasov nu avem nici o persoană infectata aparținând corpului medical. Acest fapt se datorează total colegilor noștri care au o înaltă pregătire profesională care și-au însușit perfect si metodele de prevenire și securitate. Funcționând cu linii de garda multiple pe aceste sectii, speram sa evităm cat mai mult timp infectarea personalului nostru.

În sediul central avem pregatita o secție chirurgie suspect covid. La pavilionul Tractorul avem două sectii medicale suspect Covid cu 24 saloane. Toate cu linii de garda separate”, a spus Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: