Spitalul Clinic Regional de Urgență Brașov a luat ființă la 1 noiembrie 2018.Ce capacitate va avea?

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a efectuat ieri o vizită la Brașov unde a anunțat că a fost emis Ordinul de ministru nr. 1394 din 1 noiembrie 2018 prin care se aprobă structura Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov. Cu alte cuvinte, mult așteptatul spital a luat ființă. Unitatea medicală va avea 849 de paturi de spitalizare continuă și 60 de paturi de spitalizare de zi. Mai mult decât atât, proiectul a fost inclus in Master Planul de Servicii de Sănătate, o siguranță în plus că spitalul va fi realizat.

La conferința de presă ce a avut loc aseară la Prefectura Brașov au fost prezenți prefectul Marian Rasaliu, primarul George Scripcaru, deputatul Roxana Manzatu si senatorii Florin Ortan si Marius Dunca.

La Brașov, sănătatea nu are culoare politică. În acest moment, la Spitalul Județean existent se derulează o investiție mare”, a spus senatorul Florin Orțan.

Demersurile au fost constante și susținute, prin eforturile tuturor factorilor implicați, pentru a ajunge în timp scurt în această fază a proiectului. Este un exemplu de bune practici, existând o colaborare foarte bună între Guvernul României și autoritățile locale – Primărie, Consiliul Județean și toți factorii suport care trebuie să contribuie la realizarea acestor obiective de investiții atât de necesare Brașovului. Astăzi discutăm despre Spitalul Regional și trebuie să mulțumim doamnei ministru al Sănătății pentru situația favorabilă în care ne aflăm în acest moment vizavi de acest proiect”, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

Pentru construirea spitalul este pregatit un teren de 11,5 ha. Spitalul urmeaza sa fie dotat cu echipamente medicale si aparatura de inalta performanta. In cadrul unitatii medicale vor fi urmatoarele sectii: urologie, neurologie, transplant renal, chirurgie orala, cardiologie,gastroenterologie, chirurgie generală, ortopedie, traumatologie, chirurgie plastică, arși, chirurgie vasculară, dermato-venerologie, medicină internă, endocrinologie, diabet zaharat – nutriție și boli metabolice, alergologie și imunologie clinică, hematologie, psihiatrie acuți, terapie intensivă, chirurgie pediatrică, pediatrie, obstetrică-ginecologie, neonatologie, oncologie medicală, chirurgie toracica.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: