Spitalele vor primi gratuit medicamentul fabricat la Antibiotice, folosit în tratamentul contra coronavirusului

Antibiotice Iaşi va produce în două etape medicamentul pe bază de hidroxiclorochină folosit în tratamentul contra COVID-19.
🔹3,5 mil. comprimate de câte 200 mg/cpr vor ieşi pe porţile fabricii de medicamente din Iaşi până la finalul anului, în iarnă.

 „În această săptămână, substanţa activă hidroxi­clorochina va ajunge la compania Antibiotice, Producţia se va realiza în secţia comprimate din cadrul diviziei de forme solide orale, care are o capacitate de aproximativ 500 mil. cpr/an“, au transmis reprezentanţii Anti­biotice pentru Ziarul Financiar.

În prima fază va produce 1 mil. comprimate, urmând să reia producţia şi în toamnă, când este aşteptată o posibilă revenire a virusului.

“În cadrul companiei va exista un stoc de rezervă anunțat la Ministerul Sănătății care va putea comanda și beneficia de acest produs în funcție de necesități”, a declarat Ioan NANI, directorul general Antibiotice.

Medicamentele vor fi destinate exclusiv si gratuit tuturor spitalelor pentru tratamentul pacientilor cu COVID-1.

Amintim că Antibiotice a reluat producția de Paracetamol si Novocalmin,
(eliberate pe baza de reteta), medicamente folosite în tratamentul febrei la pacientii cu COVID19, in contextul cererii mari din partea spitalelor si a pacienților.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: