Specialiștii Spitalului Militar din Brașov și ai Spitalului Județean au testat primul ventilator mecanic de producție românească

Primul ventilator mecanic de producție românească a trecut prin a doua sesiune de testare-evaluare

În data de 13.04, specialiștii din Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, specialiștii Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov și ai Spitalului de Urgență Județean Brașov, au participat la cea de-a doua sesiune de testare-evaluare a primului ventilator mecanic care îndeplinește cerințele specifice, atât din punct de vedere tehnic, cât și medical, realizat de GAZE INDUSTRIALE TÂRGU MUREȘ SRL, cu scopul ventilării mecanice noninvazive a pacienților cu deficiențe respiratorii.

”Va urma, de asemenea, un proces de testare-evaluare operațională necesar avizării / autorizării, conform art. 10 alin. (1) din Ordonanța militară nr. 4/2020, privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID -19, în vederea întrebuințării în procesul de ventilare mecanică, permițând degrevarea echipamentelor profesionale medicale, care vor fi întrebuințate pentru cazurile complexe, declarate COVID-19” au spus reprezentanții MaPN.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: