Specialist pe mediu: Un festival de tipul UNTOLD în Poiana Brașov ar putea afecta habitatul din zonă

“Apărătorii mediului” au dat undă verde la organizarea unui festival de tipul “UNTOLD” în Poiana Brașov. Dacă pentru alte mizilicuri, primarul Municipiului Brașov a organizat dezbateri sau a început studii de oportunitate, pentru organizarea festivalului, nu a făcut nimic, doar s-a pozat cu organizatorii…

Insă, potrivit specialiștilor pe mediu, organizarea unui festival de dimensiunea UNTOLD în Poiana Brașov ar putea fi un adevărat dezastru pentru habitatul animalelor. Indiferent de locație, impactul va fi la fel.

În primul rând,este vorba despre poluarea fonică. Zgomotul va speria animalele sălbatice.
Apoi, nu trebuie uitat faptul că astfel de festivaluri sunt ca un magnet pentru consumatorii și traficanții de droguri.

Este cunoscut faptul că poliția are mult de furca cu astfel de persoane infiltrate printre oamenii de buna credință. Într-o alta ordine de idei, festivalurile sunt bine venite la Brașov, doar locația lasă de dorit. Fiind o stațiune, este clar că mulți turiști merg acolo pentru odihna, nu pentru zgomot.

Culmea este că primarul Allen Coliban a vorbit într-o seara la o emisiune televizata despre faptul că organizarea Cerbului de Aur era o problema pentru operatorii economici, pentru turism, dar nu spune că același lucru se poate spune și despre Poiana Brașov. Mai mult, impactul este mult mai mare, cu repercursiuni asupra mediului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: