Spania și Grecia îi ajută pe cetățeni să ”lupte” cu explozia facturilor la energie și gaze

Spania va plafona preţurile gazelor naturale, va reduce taxele şi va redirecţiona profiturile companiei energetice, ca parte a pachetului de măsuri menit să scadă preţurile în creştere la utilităţi, a declarat premierul Pedro Sanchez, într-un interviu acordat postului de televiziune TVE, transmite Reuters, citat de Agerpres. ”Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice şi le vom transfera către consumatori”. Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5%, de la 5,1%”. De asemenea, măsuri va lua și Grecia. Guvernul de la Atena va oferi subvenţii pentru majoritatea gospodăriilor până la finele anului, în ideea de a face mai accesibile costurile la energie, pe fondul creşterii preţurilor la gaze naturale.

Spania plafonează prețul la gaze, ca să ajute populația. România subvenționează populația, ca să ajute companiile. În Spania, guvernul e socialist. În România, guvernul e ce vedeți.
Spania e in UE. Deci, Cîțu minte cu spume, cand zice că nu permite Comisia o plafonare”, a declarat europarlamentarul Carmen Avram.

 

 

 

sursa: dcnews.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: