Soția avea permis de conducere, dar la volan era soțul…fără permis

La data de 14 martie  a.c., în jurul orelor  18,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic, pe str. Zaharia Stancu din mun. Brașov, un bărbat în vârstă de 42 ani care conducea un autoturism fără a purta centura de siguranță.

Polițiștii au efectuat semnale de oprire autoturismului în cauză, dar conducătorul auto nu s-a conformat acestora, continuându-și deplasarea și oprindu-se ulterior pe o arteră laterală.În timp ce polițiștii se îndreptau spre autoturism, conducătorul auto a trecut pe locul din spate, iar la volan a urcat o persoană de sex feminin.

Din cercetări, organele de poliție au stabilit faptul că bărbatul în vârstă de 42 ani nu  posedă permis de conducere, iar persoana depistată la volan, după oprire, este soția acestuia, posesoare de permis de conducere și proprietara vehiculului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 2 și alin. 3 din Codul Penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în  care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: