Șoferiță resuscitată de doi polițiști, după ce i s-a făcut rău la volan și a lovit o stație de autobuz

La data de 09 iunie 2020, pe str. Republicii din localitatea Sânpetru, jud. Brașov, a avut loc un eveniment rutier, în următoarele circumstanțe:

O femeie, în vârstă de 54 ani, care conducea un autoturism pe raza localității Sânpetru, pe fondul unor afecțiuni medicale, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a lovit o stație destinată mijloacelor de transport în comun.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto.

La fața locului, s-a deplasat de îndată, agentul de poliție Maftei Alexandru-Ionuț din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Feldioara – Postul de Poliție Sânpetru,  care a procedat la verificarea stării victimei, constatând că aceasta nu prezintă semne vitale. Acesta a solicitat telefonic, sprijinul unui echipaj medical pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale victimei, precum și sprijin din partea polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier.

Imediat, la locul producerii evenimentului rutier, a intervenit comisar-șef de poliție Chiriță Mihai, șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, care, fiind în timpul liber, se deplasa către domiciliu.

Agentul de poliție Maftei Alexandru-Ionuț i-a sprijinit gâtul și i-a fixat capul victimei, în timp ce comisar-șef de poliție Chiriță Mihai, a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, respectiv masaj cardiac, în urma cărora, femeia, în vârstă de 54 ani, și-a revenit pentru scurt timp, ulterior pierzându-și din nou cunoștiința.

Polițiștii au continuat manevrele de resuscitare până la sosirea echipajelor medicale, care au preluat victima și au transportat-o la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Cei doi polițiști au acționat exemplar, intervenția lor contribuind la salvarea vieții femeii.

Comisarul-șef de poliție Chiriță Mihai, în vârstă de 35 ani, este șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov din anul 2018 și absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București, iar agentul de poliție Maftei Alexandru-Ionuț, în vârstă de 27 ani, este ajutor șef de post la Postul de Poliție Sânpetru, fiind absolvent al Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: