Şoferii pot folosi Waze şi Google Maps pentru evitarea restricţiilor rutiere din Braşov din 1 septembrie

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc la Brașov în data de 1 septembrie 2019 şi aduce modificări importante traficului rutier

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM este unul dintre cele mai importante evenimente sportive la nivelul întregii ţări şi este o premieră pentru România, fiind primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în ţara noastră.

Braşovenii sunt aşteptaţi să îi încurajeze pe sportivii din cele 31 de ţări participante şi să îi susţină pe ultraalergătorii români care concurează în premieră la un astfel de campionat mondial.

Traseul competiţiei se va desfăşura pe câteva artere principale din Braşov şi va duce la închiderea completă a traficului în intervalul 6.00 – 15.00 în data de 1 septembrie.

Organizatorii fac un apel către toţi locuitorii să considere această zi ca o celebrare a sportului şi a sănătăţii şi să încerce să folosească cât mai puţin autoturismele. O zi în care Braşovul se bucură de performanţa şi spectacolul sportiv poate deveni un exemplu pentru toate oraşele din România.

Pentru cei care totuşi sunt nevoiţi să folosească mijloacele proprii de transport, organizatorii au actualizat aplicaţiile Waze şi Google Maps pentru data de 1 septembrie, iar conducătorii auto pot apela cu încredere la aceste aplicaţii pentru a urma rutele optime, care evită traseul competiţiei.

Restricţiile de pe Waze pot fi consultate aici https://www.waze.com/events/cm-de-alergare-de-50-km-2019-09-01.

Cei care vizitează Braşovul, precum şi locuitorii oraşului, trebuie să ştie că circulaţia rutieră va fi restricţionată total pe următoarele străzi:

 • Bulevardul Eroilor – de la hotel ARO, intersecţia Bulevardul Eroilor – Str. Mureşenilor
 • Bulevardul 15 noiembrie
 • Strada Calea Bucureşti – până la intersecţia cu Bulevardul Saturn.
 • Strada Zizinului – până la intersecţia cu strada Traian (interval orar 6.00 – 9.00)

Vor putea fi folosite următoarele rute ocolitoare:

 • Strada Mureşenilor
 • Strada Poarta Schei
 • Strada Nicolae Bălcescu până la magazin Star
 • Strada C. Dobrogeanu Gherea
 • Strada Carpaţilor până la intersecţia cu Bulevardul Muncii
 • Bulevardul Saturn
 • Strada Zizinului
 • Strada Uranus până la intersecţia cu strada Traian
 • Strada Toamnei
 • Bulevardul M. Kogălniceanu
 • Bulevardul Iuliu Maniu
 • Strada Lungă

Pe întreg traseul campionatului întreaga circulaţie va fi interzisă, inclusiv cea a mijloacelor de transport în comun.

Liniile de transport în comun vor suferi modificări în intervalul 9.00 – 16.00, iar modificările pot fi consultate aici, pe site-ul oficial al RATBv https://www.ratbv.ro/noutati/modificari-temporare-de-orare-%c8%99i-trasee-in-ziua-de-1-septembrie-ac_340/

Federaţia Română de Atletism îşi cere scuze pentru disconfortul creat şi îi aşteaptă pe toţi braşovenii şi vizitatorii oraşului să participe la acest campionat mondial, unic pentru Braşov şi pentru România! Suntem convinşi că, împreună cu locuitorii oraşului,  vom organiza un eveniment de excepţie care să poarte în lume renumele Braşovului!

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei Municipiului Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Alături de organizatori se află parteneri (Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi); sponsori (Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media (Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic).

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.

Despre F.R.A.

Federaţia Română de Atletism are un lung istoric, pornit în 1912, prin înfiinţarea ,,Comisiei de atletism, alergări pe jos şi concursuri”, parte a Federaţiei Române a Societăţilor Sportive. A urmat înfiinţarea Federaţiei Române de Atletism (FRA), a 19-a federaţie pe lista mondială şi afilierea la IAAF în 1923.  România are numeroşi atleţi medaliaţi cu aur, argint şi bronz la Olimpiadă, Campionatele Mondiale şi Europene de Atletism şi concursuri internaţionale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: