Șofer snopit în bătaie în trafic. Agresorul era băut și posibil drogat

Din ce în ce mai mulți șoferi sunt depistați de polițiști în trafic sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Astăzi, 25 octombrie 2020, în jurul orei 08.50, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Brașov au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Hărmanului din municipiul Brașov a avut loc un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate două autovehicule, iar în urma producerii evenimentului, unul dintre cei doi conducători auto ar fi fost agresat fizic de către celălalt.
“Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au constatat faptul că în urma evenimentului rutier, un bărbat, în vârstă de 39 ani, conducător auto al unuia dintre cele două autoturisme, l-ar fi agresat fizic pe celălalt conducător auto, un bărbat, în vârstă de 61 ani.
Bărbatul, în vârstă de 61 ani, a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
La testarea de către polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov a conducătorului auto, în vârstă de 39 ani, din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,28 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “lovirea sau alte violențe” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au spus reprezentantii IPJ Brasov.
La scurt timp, politistii brasoveni au revenit cu un alt comunicat prin care se face precizarea ca agresorul a fost retinut. Pe langa alcool, barbatul este suspect si ca ar fi consumat substante psihoactive.

În continuarea cercetărilor și a parcurgerii procedurilor legale, ce se impun în astfel de cazuri, existând suspiciunea asupra faptului că bărbatul, în vârstă de 39 ani, ar fi consumat substanțe psihoactive și ar fi condus, de asemenea, un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat fiind de 1,28 mg/l alcool pur, cadrele de poliție au condus persoana în cauză la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, refuzând să îi fie prelevate mostre biologice pentru stabilirea prezenței unor substanțe psihoactive în organism.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “lovirea sau alte violențe”, “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a adaugat Nadia Olaru, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: